Overige video's

Biet- en wortelkrokantjes

gemiddeld snack, bijgerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Winterpeen (23)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk het papier met een kwastje olie.
  2. Schil de bieten en de winterwortels en schaaf ze in flinterdunne plakken of slierten. Dit gaat het snelste met een mandoline of kaasschaaf.
  3. Leg de plakken naast elkaar op het bakpapier en bestrijk ze met olie. Bestrooi eventueel met een beetje zeezout en specerijen naar smaak.
  4. Rooster de krokantjes circa 20 minuten hoog in de oven. Laat afkoelen op een rooster, zodat de biet en wortelkrokantjes goed knapperig worden.

Bereidingstip

Lekker bij een romige knolselderijsoep of als topping op een worteltaart.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Winterpeen (23)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Lydiavoorneveld 04-10-2018
Variatietip: plakjes boerenkool, plakjes pastinaak of plakjes koolrabi