Overige video's

Biefstukspiesjes met pistache-sesamcrunch
Biefstukspiesjes met pistache-sesamcrunch
(0)

Biefstukspiesjes met pistache-sesamcrunch

Een lekkere snack tijdens de borrel. Deze biefstukspiesjes combineren perfect bij een cabernet sauvignon. Altijd een goede match met rood vlees!
Categorie hapje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Bestrooi de vleesblokjes met zout en steek ze aan de prikkers. Bestrijk met olie. Rooster de gehakte pistachenootjes en sesamzaadjes een paar minuten in een droge, hete koekenpan en laat afkoelen.
  2. Maal de nootjes met de peperkorrels in de vijzel nog wat fijner en strooi op een plat bord. Verhit de grillpan op een hoge stand en gril hierin de biefstukspiesjes kort rondom.
  3. Roer de balsamico en honing door elkaar en bestrijk de biefstukspiesjes ermee. Gril de biefstuk nogmaals op een hoge stand rondom 1 minuut. Bestrijk nogmaals met het honingmengsel en rol de spiesjes door de pistache-sesamkruimels. Serveer direct.

Wijnadvies

Schenk bij dit recept een Indomita Varietal Cabernet Sauvignon met de smaak van rode en zwarte bessen met een lichte hint van paprika, specerijen en zachte aangename tannines.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.