Overige video's

Biefstuk met zoete aardappelpuree, broccoli en chimichurri
Biefstuk met zoete aardappelpuree, broccoli en chimichurri
(7)

Biefstuk met zoete aardappelpuree, broccoli en chimichurri

Chimichurri en zoete aardappel is de perfecte combinatie. Dit gerecht maak je snel klaar: in 25 minuten kun je aan tafel. In plaats van zoete aardappelpuree kun je ook zoete aardappel frietjes maken.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
14 g
Vezels 13 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de zoete aardappels in 10-15 minuten gaar in water met zout.
  2. Meng intussen de broccoli met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over de bakplaat en zet 10-15 minuten in de oven, tot de broccoli gaar en goudbruin is.
  3. Giet de aardappels af en doe terug in de pan. Stamp met de boter, melk, zout en peper tot een puree. Houd warm en zet apart.
  4. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de biefstukken op middelhoge stand in circa 6 minuten gaar, afhankelijk van de dikte en gewenste gaarheid. Leg de biefstukken op een bord, bedek losjes met aluminiumfolie en laat rusten.
  5. Maak de chimichurri terwijl het vlees rust: pureer de peterselie, knoflook, mosterd, azijn, overige olijfolie, zout en peper met een staafmixer. Serveer de biefstuk met de saus, broccoli en aardappelpuree.
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
14 g
Vezels 13 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.