Overige video's

Biefstuk met sesam en boontjes

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g

Voorbereiden

Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en dep het droog. Bestrooi met zout en peper.

Bereiden

  1. Verhit de boter en bak hierin de biefstukken circa 2 minuten per kant. Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het rusten.
  2. Kook intussen de sperziebonen 7-8 minuten. Rooster de sesamzaadjes en pinda's in een droge, hete koekenpan. Verhit de arachideolie en bak hierin de krieltjes 4-5 minuten.
  3. Voeg de sesamolie toe aan het bakvet van het vlees en bak hierin de, eventueel iets kleiner gescheurde, oesterzwammen circa 2 minuten. Blus af met de sherry en sojasaus.
  4. Serveer de biefstuk met de krieltjes en oesterzwammen. Schep de sesamzaadjes en pinda's door de sperziebonen en serveer ze erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 535 kcal
Koolhydraten 32 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.