Overige video's

Biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes
Biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes
(1)

Biefstuk met rodewijnsaus en rozemarijnkrieltjes

Het lijkt misschien een beetje vreemd, rodewijnsaus met chocolade erdoor bij
de biefstuk. Maar wijn en chocolade passen verrassend goed bij elkaar in dit lekkere gerecht!
Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Vezels 15 g
Zout 0,9 g

Bereiden

  1. Neem het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Breng de wijn, sjalot, 2 takjes tijm en de fond aan de kook en kook tot eenderde in tot circa 200 ml vloeistof.
  2. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de krieltjes met de rozemarijn goudbruin. Bereid de tuinbonen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de biefstukken in de rest van de boter 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
  3. Zeef het ingekookte vocht boven de pan met bakvet van het vlees en roer de aanbaksels los. Voeg de chocolade toe en laat deze al roerend smelten. Breng op smaak met zout en peper. Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg ze toe aan de saus.
  4. Leg de biefstuk op warme borden. Schep wat saus erop en garneer met de rest van de tijm. Serveer met de rozemarijnkrieltjes en tuinbonen.

Bereidingstip

Vervang de biefstuk in dit recept door entrecote of ribeye.

Wijnadvies

Schenk bij zo'n rijke saus een krachtige rode wijn. De Châteaux David Bordeaux Superieur kan wel tegen een stootje.

Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 45 g
Vet
Waarvan verzadigd
34 g
20 g
Vezels 15 g
Zout 0,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.