Overige video's

Biefstuk met rivierkreeft en rodewijnsaus

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
7 g

Bereiden

  1. Neem het vlees 30 minuten van tevoren uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
  2. Bereid intussen de saus. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  3. Voeg de knoflook en tijm toe en fruit nog 1 minuut.
  4. Blus af met de wijn en laat circa 3 minuten inkoken.
  5. Voeg de fond toe en laat het geheel op middelhoge stand tot de helft inkoken.
  6. Verwarm 4 borden voor, bijvoorbeeld in een warme oven. Dep het vlees droog en bestrooi met zout en peper.
  7. Verhit de boter voor het vlees in een koekenpan en bak hierin de biefstukken aan beide kanten in circa 5 minuten rosé. Voeg de laatste minuut de rivierkreeftjes toe.
  8. Monteer de saus door kleine blokjes koude boter door de warme wijnsaus te roeren. Schep een lepel van de saus op de borden en leg hierop het vlees en de rivierkreeftjes.
  9. Lekker met haricots verts of groene asperges.

Variatie

Vervang de rivierkreeftjes door roze garnalen.

Wijnadvies

Bourgogne Pinot Noir of Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 2 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.