Overige video's

Biefstuk met port-jus

Een klassiek hoofdgerecht dat niet mag ontbreken tijdens het kerstdiner: biefstuk met zelfgemaakte port-jus. Lekker, feestelijk en zo op tafel! Lekker met frietjes en geroosterde spruitjes bijvoorbeeld.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 0 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Neem het vlees circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Verhit 1 eetlepel boter in een ruime koekenpan op een hoge stand. Wacht tot het schuim verdwijnt, de boter heeft dan de juiste temperatuur.
  2. Leg de biefstukken in de pan houd ze tijdens het bakken in beweging. Keer om als de biefstukken aan één kant mooi goudbruin zijn. Voeg vervolgens weer 1 eetlepel boter toe. Bak de biefstukken naar wens rare, medium of well done. Wikkel de biefstukken in folie en laat 10 minuten rusten op een warme plaats.
  3. Schenk het bakvet uit de koekenpan en verhit 1 eetlepel boter op middelhoge stand. Laat hierin de sjalotten zacht worden en voeg de tijm toe. Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten. Schenk de port erbij, schraap de aanbaksels van de bodem en laat voor de helft inkoken. Voeg vervolgens de fond toe en kook tot de helft in.
  4. Zeef de saus boven een pannetje en breng op smaak met zout en peper. Roer de overige boter erdoor en meng tot een glanzende saus. Serveer de biefstuk met de jus. Lekker met friet en geroosterde spruitjes.
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 0 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.