Overige video's

Biefstuk met paddenstoelen en ansjovisboter

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
15 g
Hoofdingrediënten Biefstuk (87)

Bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de ansjovisboter. Rol de boter in plasticfolie en leg de boterrol in de koelkast (een dag van tevoren) of even in de diepvries om op te stijven.
  2. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze 2-3 minuten per kant in het vloeibaar bakproduct goudbruin. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  3. Bak de paddenstoelen met zout en peper kort in het bakvet. Serveer de biefstukken met de paddenstoelen op warme borden en leg er een plak ansjovisboter op.
  4. Lekker met aardappelpuree en tuinbonen of doperwten.

Variatie

Vervang ansjovis eens door mosterd. In plaats van paddenstoelen zijn gehalveerde of in vieren gesneden sjalotjes, gestoofd in het bakvet met een scheutje rode wijn, ook heel lekker.

Wijnadvies

Bij voorkeur rood waar Cabernet Sauvignon een rol in speelt. Jean Sablenay Cabernet Sauvignon, Danie de Wet Cabernet Sauvignon-Merlot en Indomita Reserva Cabernet Sauvignon zijn er heerlijk bij. En wie Casa de Campo Malbec erbij schenkt gaat ook genieten

Voedingswaarde p.p.
Energie 405 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
15 g
Hoofdingrediënten Biefstuk (87)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.