Overige video's

Biefstuk met oesterzwammen en rodewijnsaus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g

Bereiden

  1. Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  2. Schep de oesterzwammen erdoor en roerbak 3 minuten tot het vocht iets verdampt is.
  3. Voeg de pesto, wijn en de helft van de peterselie toe en laat de saus zachtjes 5 minuten pruttelen.
  4. Verhit de rest van de olie en bak hierin de biefstukken 2-3 minuten per kant. Serveer ze op warme borden.
  5. Roer het bakvet door de saus en serveer bij het vlees. Strooi de rest van de peterselie erover.

Variatie

Vervang biefstuk door tartaartjes.Neem in plaats van peterselie bosui of bieslook.

Wijnadvies

Biefstuk combineert het best met rood, vooral als daarvoor cabernet sauvignon is gebruikt. Denk aan Bellevue Rougier, Danie de Wet, Sunny Mountain, Qué Mas of Indomita. Maar ook met Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot een heerlijke combi!

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.