Overige video's

Biefstuk met gekonfijte sjalotjes en cranberry's

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g

Voorbereiden

Neem de biefstukken een kwartier van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 100°C. Rasp van de helft van de sinaasappel 1 theelepel van de schil. Snijd de andere helft in plakken. Bestrooi de biefstukken met zout en versgemalen peper.
  2. Verhit de helft van de olie met de helft van de boter. Bak hierin de biefstukken, afhankelijk van de dikte, 2-3 minuten per kant. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie in de oven.
  3. Voeg de rest van de olie en boter toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotjes op een hoge stand.
  4. Schep de honing, tijm, cranberry's en wijn erdoor en stoof circa 8 minuten.
  5. Serveer de biefstuk met de sjalotjes en cranberry's en garneer met plakken sinaasappel. Lekker met venkel of rodekool en aardappelpoffers.
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
12 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.