Overige video's

Biefreepjes met cashewnoten, basilicum en kokosrijst

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 1,7 g

Bereiden

  1. Kook de rijst afgedekt circa 10 minuten in de kokosmelk, kippenbouillon en kurkuma op middelhoge stand. Neem de pan van de warmtebron en laat circa 10 minuten staan, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen.
  2. Hak de helft van de rode peper fijn en snijd de andere helft in ringetjes. Verhit intussen de olie en bak hierin de fijngehakte rode peper en de gember circa 2 minuten.
  3. Voeg de sjalot toe en bak lichtbruin. Voeg de knoflook, basterdsuiker en biefreepjes toe en roerbak circa 4 minuten.
  4. Voeg de soja- en vissaus toe en roer goed door. Houd 3 eetlepels basilicum apart voor de garnering. Voeg de rest van de basilicum en cashewnoten toe en bak 1 minuut mee.
  5. Vul het kommetje tot de rand met de rijst. Druk iets aan en keer vervolgens om op een bord, zodat de rijst als een bolletje op het bord ligt.
  6. Verwijder het kommetje en herhaal met de rest van de porties. Lepel de biefreepjes en cashewnoten om de rijst heen en garneer met de rest van de basilicum, rode peper en limoen.

Wijnadvies

Dit gerecht vraagt om een rode wijn met pit, zoals de Australische Sunny Mountain Shiraz.

Voedingswaarde p.p.
Energie 645 kcal
Koolhydraten 70 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 1,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.