Overige video's

Bessengratin met citroenmeringue

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Meng de vruchten met basilicum en sprenkel er de rum of likeur over.
  2. Verdeel het fruit over de schaaltjes.
  3. Sla de eiwitten met zout stijf in een vetvrije kom. Voeg de suiker beetje bij beetje toe en schep de citroenrasp erdoor. Mix nog even tot de massa glanst.
  4. Schep een laagje eiwitschuim op de vruchten. Schuif de bessen niet te dicht onder een hete ovengrill en laat de merengue licht kleuren. Blijf erbij want het gaat erg snel.

Variatie

Vervang aalbessen door aardbeien. Neem in plaats van rum of amandellikeur bessensap.

Wijnadvies

Doe voor een feestelijke drank 2 eetlepels crème de cassis in hoge glazen. Vul de glazen verder met witte wijn en serveer direct met een mooi roerstaafje. Kies een mousserende wijn, zoals een cava of prosecco, voor een nog feestelijker accent.

Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.