Overige video's

Bessendessert met knoedels
Bessendessert met knoedels
(0)

Bessendessert met knoedels - Blueberry grunt

Canadezen zijn echte zoetekauwen. Dit toetje met bessen, ahornsiroop (typisch Canadees!) en slagroom is een perfecte afsluiter voor het Canadese menu.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Breng de bessen met 50 ml water, de ahornsiroop en het kaneelstokje aan de kook in een pan met dikke bodem. Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  2. Maak intussen in de keukenmachine of met de hand een kruimeldeeg van de bloem, bakpoeder, 1 theelepel suiker, de boter en een snuf zout. Kneed een deel van de karnemelk erdoor en voeg eventueel wat meer melk toe tot een soepel deeg ontstaat.
  3. Rol met een koele hand kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bessen. Stoof de deegballetjes afgedekt in circa 10 minuten gaar. Klop de slagroom lobbig met de rest van de suiker en serveer bij de warme bessen en knoedels.

Bereidingstip

Bestrooi dit gerecht met geroosterd amandelschaafsel.

Vervang de ahornsiroop in dit recept door keukenstroop.

Voedingswaarde p.p.
Energie 300 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.