Overige video's

Bessen-schuimdessert

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Mascarpone (122)

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 100ºC. Klop met een mixer de eiwitten met een snuf zout in een schone en vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe tot het eiwit stijf is. Spatel 90 gram poedersuiker erdoor. Schep met een lepel circa 8 hoopjes eiwitschuim op de bakplaat en zet circa 2 uur in de oven, tot de meringues droog zijn. Laat daarna afkoelen in de oven.

Bereiden

  1. Pureer de helft van de bessen met de vanillesuiker en overige poedersuiker. Klop dit met een garde door de mascarpone tot een egale room.
  2. Verkruimel 1 meringue op de bodem van elk glaasje. Verdeel de helft van de mascarpone erover. Verdeel de rest van de bessen erover en vervolg met de rest van de mascarpone.
  3. Eindig met grof verkruimelde meringue en de rest van de bessen. Garneer eventueel met een bloemetje.

Bereidingstip

Minder tijd? Vervang de meringues door kant-en-klare (paas)schuimkransjes.

Wijnadvies

Ga bij dit nagerecht voor een glas bubbels, bijvoorbeeld de Tiresia Prosecco Frizzante. Eventueel met een scheutje crème de cassis erin voor de kleur.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Mascarpone (122)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.