Overige video's

Bessen-kwarkcake
Bessen-kwarkcake
(1)

Bessen-kwarkcake

Zelfgemaakte cake is het allerlekkerst. Het moeilijkste aan deze cake? Wachten totdat hij is afgekoeld, zodat je zo snel mogelijk kunt aanvallen.
Categorie gebak
Personen 12 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Klop de kwark los met de suiker. Voeg al kloppend één voor één de eieren toe. Zeef het bakmeel met een snufje zout erboven en spatel luchtig erdoor.
  2. Schep de arachideolie en 50 gram kokos erdoor. Giet het beslag in het met bakpapier beklede bakblik en verdeel de bessen erover. Druk niet aan. Bak de cake in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar.
  3. Laat de cake in de vorm afkoelen. Bestrooi met de rest van de kokos en snijd het gebak in vierkante stukken.

Bereidingstip

Vervang de bessen in dit recept ook eens door gemengde bosvruchten of diepvriesframbozen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 345 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
9 g
Vezels 3 g
Zout 0,4 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.