Overige video's

Beignet van gevulde champignons

4 gemiddeld snack, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g

Voorbereiden

Draai voorzichtig de steeltjes uit de champignons en hak ze heel fijn. Verhit de olie en bak hierin de steeltjes, knoflook, gember en bosui een paar minuten. Laat afkoelen en meng met een vork de koriander en roomkaas erdoor. Verdeel dit mengsel met een theelepeltje over de holtes van de champignons en zet afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Klop met een garde de bloem, het bier en de ketjap door elkaar. Klop het ei erdoor en voeg een snuf peper toe. Laat dit beslag een paar minuten staan.
  2. Verhit intussen de olie in een hapjespan tot 180ºC. Klop het beslag nog een keer goed door.
  3. Schep de gevulde champignons met een lepel door het beslag tot ze helemaal bedekt zijn. Laat uitdruipen en laat de champignons met behulp van een andere lepel in de hete olie glijden.
  4. Frituur in porties egaal lichtbruin. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de beignets warm.

Bereidingstip

Dip deze beignets in de (chili)mayonaise.

Wijnadvies

Green Grüner Veltliner zorgt bij dit recept voor een beetje verfrissing.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 31 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
5 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.