Overige video's

Beenhamkroketjes met doperwtjes

4 gemiddeld lunch, snack
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten Beenham (41)

Voorbereiden

Smelt de boter in een pan op een lage stand. Voeg de bloem toe en roer glad. Giet al roerend langzaam de melk erbij en verhit een paar minuten tot een gladde, gebonden saus. Voeg de kaas, beenham en doperwtjes toe en roer goed door. Laat iets afkoelen en zet dit mengsel circa 2 uur in de koelkast.

Bereiden

  1. Schep 3-4 eetlepels van het hammengsel in je hand en vorm kleine kroketjes ervan. Doe hetzelfde met de rest van het mengsel.
  2. Rol de kroketjes eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en haal vervolgens door het broodkruim. Herhaal dit 2 keer.
  3. Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de kroketjes in circa 4 minuten goudbruin, pas op dat ze niet open breken.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de kroketjes met mayonaise.

Wijnadvies

Serveer de beenhamkroketjes als borrelhapje met een glas Hacienda Don Molina Chardonnay Reserve uit Chili.

Voedingswaarde p.p.
Energie 515 kcal
Koolhydraten 30 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 1,2 g
Hoofdingrediënten Beenham (41)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.