Overige video's

Beenham met paksoi en peterseliesaus

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ham rondom lichtbruin. Bestrooi met zout en peper.
  2. Leg het vlees in een braadslede of ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en zet 35-40 minuten in de oven.
  3. Verhit de boter en fruit hierin de ui.
  4. Roer de bloem erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  5. Giet de melk al roerend in gedeelten erbij tot de saus bindt. Roer de peterselie, het citroensap, de mosterd en kookroom erdoor. Houd de saus warm.
  6. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de paksoi 3-4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Snijd de beenham in dikke plakken. Serveer de ham met de peterseliesaus en paksoi.
  8. Lekker met gekookte krieltjes.

Variatie

Vervang de paksoi door geroerbakte wortel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 410 kcal
Koolhydraten 20 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.