Overige video's

Beenham met gekruide sinaasappelsaus

4 eenvoudig hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Boen de sinaasappel schoon en snijd hem doormidden. Rasp van de ene helft 1 theelepel van de schil en gebruik de andere helft, in partjes gesneden, als garnering.
  3. Breng sinaasappelsap met sinaasappelrasp, honing en rozemarijn aan de kook en laat dit 5 minuten trekken.
  4. Leg de ham in de ovenschaal, giet het sap-honingmengsel erover en zet de ham 30 minuten in de oven. Giet tussentijds wat van het vocht over de ham.
  5. Serveer de ham in dikke plakken gesneden en gegarneerd met partjes sinaasappel.

Bereidingstip

In plaats van beenham is varkensrollade ook heel lekker (oventijd: 45 minuten).

Vervang rozemarijn door tijm en 100 ml sinaasappelsap door witte wijn.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.