Overige video's

Beenham met doperwten en ricotta

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en sjalotjes licht.
  2. Voeg de doperwten toe (houd 1 eetlepel doperwten apart voor garnering), smoor even, giet de bouillon erbij en stoof zonder deksel 5 minuten.
  3. Pureer tot een crème, schep de munt en zout en peper erdoor.
  4. Verdeel de veldsla over de borden. Leg de hamplakken naast elkaar. Verdeel over het begin van de hamplakken wat doperwtencrème, sla de hamplak terug en verdeel over de teruggeslagen ham weer een streep crème. Herhaal dit tot de gevouwen hamplak een stapeltje is, gevuld met de crème. Zet ze op de veldsla.
  5. Overgiet de ovengebleven doperwtjes met heet water. Garneer de hamplakken met een beetje ricotta en hele doperwtjes.

Variatie

Vervang doperwten eens door tuinbonen. In plaats van munt is basilicum, rozemarijn of tijm ook heel lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.