Bastilla met gember en kruidige kip
- 4 kippenbouten
- 2 eieren
- 2 eetlepels stemgember (op siroop)
- 100 gram boter (gesmolten)
- 1 pak filodeeg (ontdooid)
- poedersuiker (om te bestuiven)
- kaneelpoeder (om te bestuiven)
-
voor de marinade
- 1 verse gember (fijngehakt, geschild)
- 0.5 bosje koriander (gehakt)
- 0.5 bosje peterselie (gehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 ui (gesnipperd)
- 0.5 citroen (sap)
- 2 eetlepels olijfolie
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Boerenkool-fetarol
Maak 'm nu zelf
Traditie meets trendy
Voorbereiden
Snijd de kippenbouten door zodat de dij en poot worden gescheiden. Wrijf de stukken kip in met zout en leg ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed door elkaar. Laat afgedekt 1 uur marineren.
Bereiden
- Braad de kip rondom aan in de braadpan. Giet 200 ml water over de kip en stoof afgedekt in circa 40 minuten gaar.
- Neem de stukken kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Pluk het gare vlees van het bot en snijd het vlees kleiner. Klop de eieren los met een paar eetlepels hete bouillon. Giet dit terug in de braadpan en laat op een lage stand al roerend garen tot een dikke ragout. Voeg de stukjes kip en de stemgember toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Bestrijk de taartvorm royaal met boter. Leg aan een kant van de vorm een vel filodeeg en laat deze voor een derde over de rand van de vorm vallen. Bestrijk het deeg met boter. Vervolg met het volgende deegvel dat ook voor een deel over de rand heen valt. Bekleed zo de vorm met 8 vellen filodeeg en bestrijk elk vel met boter voordat je het volgende vel in de vorm legt. Duw het deeg met de vingertoppen in de randen van de vorm.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de afgekoelde vulling over de vorm en vouw de overhangende stukken deeg over de vulling. Leg de laatste 2 vellen filodeeg kruislings over de taart en vouw de uiteinden onder de taart door naar binnen in de vorm. Bestrijk de hele taart tenslotte met de overige boter en bak de bastilla in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin.
- Neem uit de oven en laat circa 5 minuten afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker en kaneel.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 790 kcal |
Koolhydraten | 45 g |
Eiwit | 41 g |
Vet Waarvan verzadigd |
49 g 22 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2022
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Soortgelijke recepten

Bastilla met gember en kruidige kip
Waardering:
Waardeer:

Boerenkool-fetarol
Maak 'm nu zelf
Traditie meets trendy
- 4 kippenbouten
- 2 eieren
- 2 eetlepels stemgember (op siroop)
- 100 gram boter (gesmolten)
- 1 pak filodeeg (ontdooid)
- poedersuiker (om te bestuiven)
- kaneelpoeder (om te bestuiven)
-
voor de marinade
- 1 verse gember (fijngehakt, geschild)
- 0.5 bosje koriander (gehakt)
- 0.5 bosje peterselie (gehakt)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 ui (gesnipperd)
- 0.5 citroen (sap)
- 2 eetlepels olijfolie
Voorbereiden
Snijd de kippenbouten door zodat de dij en poot worden gescheiden. Wrijf de stukken kip in met zout en leg ze in een kom. Voeg de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed door elkaar. Laat afgedekt 1 uur marineren.
Bereiden
- Braad de kip rondom aan in de braadpan. Giet 200 ml water over de kip en stoof afgedekt in circa 40 minuten gaar.
- Neem de stukken kip uit de bouillon en laat iets afkoelen. Pluk het gare vlees van het bot en snijd het vlees kleiner. Klop de eieren los met een paar eetlepels hete bouillon. Giet dit terug in de braadpan en laat op een lage stand al roerend garen tot een dikke ragout. Voeg de stukjes kip en de stemgember toe en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
- Bestrijk de taartvorm royaal met boter. Leg aan een kant van de vorm een vel filodeeg en laat deze voor een derde over de rand van de vorm vallen. Bestrijk het deeg met boter. Vervolg met het volgende deegvel dat ook voor een deel over de rand heen valt. Bekleed zo de vorm met 8 vellen filodeeg en bestrijk elk vel met boter voordat je het volgende vel in de vorm legt. Duw het deeg met de vingertoppen in de randen van de vorm.
- Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel de afgekoelde vulling over de vorm en vouw de overhangende stukken deeg over de vulling. Leg de laatste 2 vellen filodeeg kruislings over de taart en vouw de uiteinden onder de taart door naar binnen in de vorm. Bestrijk de hele taart tenslotte met de overige boter en bak de bastilla in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin.
- Neem uit de oven en laat circa 5 minuten afkoelen. Bestuif voor het serveren met poedersuiker en kaneel.
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit recept.
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 790 kcal |
Koolhydraten | 45 g |
Eiwit | 41 g |
Vet Waarvan verzadigd |
49 g 22 g |
Vezels | 1 g |
Zout | 0,5 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 10 van 2022