Overige video's

Bastilla met garnalen en harissa
Bastilla met garnalen en harissa
(1)

Bastilla met garnalen en harissa

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Halveer voor de harissa de pepers in de lengte en verwijder een gedeelte van de zaadlijsten. Snijd de pepers in stukken en leg in een kom. Giet er kokend water over en laat 30 minuten staan. Giet het water af en pureer de pepers met de rest van de ingrediënten voor de harissa en een snufje zout tot een fijne salsa. Schep de garnalen erdoor.

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg steeds 1 vel filodeeg in de bakvormpjes, duw het deeg voorzichtig in de vorm en laat de rest van het deegvel overhangen. Bestrijk met boter en leg er kruislings een volgend deegvel op. Bestrijk deze ook met boter en vervolg met een half deegvel om de bodem te verstevigen.
  3. Verdeel de gemarineerde garnalen met harissa over de vormpjes. Bestrijk het overhangende deeg met boter en vouw over de garnalen heen. Bestrijk het deeg aan de bovenkant ook met boter en bak de bastilla's in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  4. Bestrooi de bastilla's licht met poedersuiker en paprikapoeder. Lekker met een salade van geschaafde courgettelinten en citroen.

Wijnadvies

Bij de garnalen past een witte wijn als Espadaña Verdejo, een Spaanse dorstlesser uit Rueda.

Voedingswaarde p.p.
Energie 530 kcal
Koolhydraten 36 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
15 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.