Overige video's

Basisrecept voor soffritto

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g

Bereiden

  1. Verwijder de eventuele draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in kleine blokjes.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, de wortel en de bleekselderij 15-20 minuten op een lage stand tot de groenten glazig zijn, maar niet gekleurd.
  3. Gebruik de soffritto als basis voor een Italiaans gerecht.

Bereidingstip

Snijd de groenten voor soffritto in hele kleine blokjes. Deze snijtechniek heet brunoise. Snipper een ui heel fijn. Snijdbleekselderijstengels in boogjes en vervolgens in blokjes. En snijd een wortel eerst in repen en snijd er daarna kleine blokjes van. Geen zin of tijd voor zoveel snijwerk? Je kunt de groenten natuurlijk ook fijnhakken in een keukenmachine.

Variatie

Je kunt ook nog wat spek meebakken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 220 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.