Overige video's

Basisrecept pretzels

12 gemiddeld snack, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g

Voorbereiden

Meng de bloem met 1 theelepel suiker, 1 theelepel bakpoeder en een snuf zout. Meng de gist met 250 ml lauwwarm water. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en giet het gistmengsel erin. Roer door, kneed tot een soepel deeg en laat 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden

  1. Kneed het deeg nogmaals door en verdeel het in 12 stukken. Rol uit tot rolletjes en draai deze in pretzelvormpjes.
  2. Verwarm de oven voor op 250ºC. Breng een ruime pan water aan de kook met 1 theelepel bakpoeder en 150 gram suiker. Roer goed door en zet de warmtebron lager zodra het water kookt.
  3. Leg de pretzels voorzichtig in kleine porties in de pan en kook ze circa 2 minuten aan beide kanten. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  4. Leg ze vervolgens op de bakplaat en bestrijk met de eidooier. Bestrooi met zout en bak de pretzels in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Variatie

Knoflook-parmezaanpretzel: basisrecept + knoflook + rozemarijn + Parmezaanse kaas Sesam-pretzel: basisrecept + 1 eetlepel sesamolie + sesamzaad Zongedroogde tomaat-chorizo-pretzel: basisrecept + fijngesneden zongedroogde tomaatjes + blokjes chorizo

Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
1 g
0 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.