Overige video's

Basisrecept pizzadeeg

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Roer de gist in een kommetje door 200-250 ml lauwwarm water. Laat 5 minuten staan en roer tot een glad mengsel.
  2. Doe de bloem met 1 theelepel zout in een kom en druk er een kuiltje in. Schenk de gist erbij, voeg de olijfolie toe en meng alles door elkaar.
  3. Kneed op een met bloem bestoven werkblad in 5-10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Leg de deegbal terug in de kom, dek af met vershoudfolie of een vochtige theedoek en laat het deeg 30-40 minuten rijzen op een warme plaats tot het volume verdubbeld is.
  4. Kneed het deeg nogmaals door en rol het uit op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het deeg op de bakplaat of verdeel het over de pizzavormen.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Beleg de pizzabodem met saus en ingrediënten naar keuze en bak de pizza 15-20 minuten in de oven.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jos en Ivonne 12-02-2017
Een zeer goed recept met geweldig resultaat en snel gemaakt. Ik heb hem in de favorieten van mij gezet.