Overige video's

Basisrecept piccalilly

Zelf piccalilly maken? Dat doe je in een handomdraai zelf. Piccalilly is een klassieke combinatie met het ‘captain’s dinner’, een uitgebreide maaltijd van lang houdbare ingrediënten die vroeger tijdens lange scheepstochten werden gegeten.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 100 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Print

Bereiden

  1. Kook de groenten beetgaar in ruim water met 10 gram zout per liter. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  2. Meng 100 ml azijn met de bloem, mosterd, suiker, gember, kerrie, kurkuma en olie. Breng de rest van de azijn en 200 ml water aan de kook en giet een beetje ervan bij het bloemmengsel. Doe dit mengsel in de pan en kook zachtjes al roerend 2-3 minuten tot een dikke saus. Schep de groenten en zilveruitjes erdoor en kook 1 minuut door.
  3. Vul de potten tot net onder de rand met deze piccalilly, sluit de potten en laat ze ondersteboven afkoelen. De piccalilly is 4-6 maanden houdbaar.

Bereidingstip

Gebruik voor dit recept stevige groenten als wortel, bloemkool en pastinaak.

Lekker bij bruine bonen, boerenkoolstamppot, oude kaas, hamburger, biefstuk, friet en paté.

Voedingswaarde p.p.
Energie 100 kcal
Koolhydraten 11 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.