Overige video's

Basisrecept kruidenboter

Kruidenboter uit een bakje is natuurlijk makkelijk en snel, maar met net iets meer moeite maak je zelf kruidenboter. En dat is helemaal niet moeilijk. En ook nog eens lekkerder dan het origineel.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
33 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Print

Bereiden

  1. Meng de boter met de knoflook, kruiden en wat peper. Gebruik deze kruidenboter direct of bewaar verpakt in folie enkele dagen in de koelkast.

Bereidingstip

Vul de groene kruiden in dit recept aan met kervel, dragon en/of dille.

Lekker bij vlees, kip, vis, stokbrood, groenten zoals doperwten, sperziebonen, tuinbonen of als klontje boter door een stamppot.

Sinaasappelboter: voeg 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 theelepel sinaasappelrasp toe.

Parmezaanse boter: voeg 1-2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en zwarte peper toe.

Muntboter: voeg 1 eetlepel citroensap en 1-1½ eetlepel gehakte munt toe.

Franse kruidenboter: voeg 1 theelepel gehakte oregano, 1 theelepel gehakte tijm en zwarte peper toe.

Mosterdboter: voeg 1 eetlepel Franse of grove mosterd toe.

Tomatenboter: voeg 2 eetlepels gedroogde tomaten, in stukjes en zwarte peper toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
51 g
33 g
Vezels 1 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.