Overige video's

Basisrecept jus

Zelf jus maken is zoveel lekkerder! Wist je dat je jus ook heel goed kunt invriezen? Zo kun je lekker veel in één keer maken. Benieuwd naar het recept van zelfgemaakte jus? Je vindt het hier.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Print

Voorbereiden

Haal het vlees een half uur voor het bereiden uit de koelkast en dep het droog.

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg een scheut water toe en gaar het vlees in circa 45 minuten. Serveer het vlees met de jus uit de pan.

Bereidingstip

Een jus maken zonder vlees als basis kan ook. Smelt boter in een pan en voeg wat bloem toe. Roer tot een 'roux' en kook nog even door om de bloem te garen. Voeg dan scheutje voor scheutje groentebouillon toe tot de jus de juiste dikte heeft.

Gebruik bouillon, wijn of bier in plaats van water. Voeg aan de jus een scheutje room of melk toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.