Overige video's

Basisrecept dulce de leche

Hoe maak je dulche de leche? In dit recept leggen we het uit. Wist je dat je dulche de leche supermakkelijk zelf kunt maken? Lekker om te gebruiken bij verschillende desserts.
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Print

Bereiden

  1. Verwijder de papieren wikkel van het blikje gecondenseerde melk. Vul een grote pan met ruim water en zet het blik erin.
  2. Zorg ervoor dat het blik helemaal onder water staat. Breng het water langzaam aan de kook en laat afgedekt 2,5 uur zachtjes koken.
  3. Voeg tussendoor eventueel extra kokend water toe zodat het blik goed onder blijft staan en keer het nog een keer om.
  4. Neem het blik uit de pan, laat minimaal 1 uur afkoelen en maak dan voorzichtig open. Roer eventueel een snufje zeezout erdoor.

Bereidingstip

Let erop dat het blik de gehele kooktijd helemaal onder water staat, om ‘ontploffingsgevaar' te voorkomen. Zorg er ook voor dat het blik echt goed is afgekoeld voordat je het opent. Of laat het blikje karamel gewoon nog even dicht tot een geschikt moment. De karamel is zo maanden houdbaar, je kunt er dus prima een paar tegelijk maken. Een geopend blikje blijft gekoeld nog zo'n week goed.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.