Overige video's

Basisrecept biefstuk

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
2 g
Hoofdingrediënten
Print

Voorbereiden

Neem de biefstukken minimaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat ze afgedekt op kamertemperatuur komen.

Bereiden

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier voor een mooi bruin korstje en bestrooi naar smaak met zout en peper.
  2. Verhit de boter in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter goed heet worden, wacht tot het schuim wegtrekt en de boter goudbruin is.
  3. Leg de biefstukken in de pan en houd ze in beweging over de bodem van de pan. Gebruik een keukentang en prik niet in het vlees. Bak de biefstukken circa 3 minuten. Zet de warmtebron iets lager als de boter te bruin kleurt. Keer het vlees om en bak nog 2-3 minuten voor een ‘medium' biefstuk.
  4. Laat het vlees voor het aansnijden even rusten onder aluminiumfolie. De vleessappen verdelen zich zo over het vlees en het vlees blijft malser.
  5. Voeg een scheutje wijn, water of room toe aan het bakvet en roer goed door tot een jus.
Voedingswaarde p.p.
Energie 155 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.