Overige video's

Basisrecept appelmoes

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 120 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g

Bereiden

  1. Snijd de appelkwarten in stukjes. Breng de appelstukjes met 150 ml water, de suiker en kaneel op middelhoge stand aan de kook en roer af en toe over de bodem van de pan.
  2. Kook de appels met het deksel op de pan in circa 30 minuten helemaal zacht.
  3. Breng eventueel op smaak met extra suiker of een paar druppels citroensap.

Bereidingstip

Voeg je wat citroensap toe aan de appelmoes, dan kleurt deze minder snel bruin.

Variatie

Kook de appelmoes iets korter voor een appelcompote met grove stukjes appel. Roer er 100 gram zwarte bessen of frambozen door. Kook in de laatste 10 minuten van de kooktijd 100 gram rozijnen of krenten mee. Kook 100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes, mee. Schep 100 ml geklopte en gezoete slagroom door de koude appelmoes voor een appeldessert. Roer het sap van 1/2 limoen erdoor. Kook 1 opengesneden vanillestokje mee. Roer 1 theelepel sinaasappelrasp en het vruchtvlees van 1 sinaasappel, in stukjes, erdoor. Kook een stuk citroengras of verse gember mee.

Voedingswaarde p.p.
Energie 120 kcal
Koolhydraten 27 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.