Overige video's

Basisrecept aardappelpuree

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  2. Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe.
  3. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Variatie

Gebruik voor een mediterrane aardappelpuree olijfolie in plaats van boter en voeg 2 teentjes fijngehakte knoflook, fijngehakte lente-/bosui en reepjes gedroogde tomaat toe. Vervang de boter door crème fraîche en voeg fijngehakte salie en grove mosterd toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.