Overige video's

Basilicumsorbet met zomerfruit

4 gemiddeld nagerecht, desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Framboos (93) Aardbei (120)

Bereiden

  1. Verwarm appelsap en basterdsuiker al roerend tot de suiker is opgelost. Laat deze appelsiroop afkoelen.
  2. Leg enkele blaadjes basilicum apart voor garnering. Pureer de appelstukjes met de appelsiroop en de basilicum.
  3. Doe dit mengsel in een diepvriesbak en zet het in de diepvries. Laat het minimaal 4 uur bevriezen en schep het mengsel ieder uur even door om de vorming van grote ijskristallen te voorkomen.
  4. Maak de vruchten schoon. Schep in ieder glas enkele bollen sorbetijs en verdeel de vruchten erover. Garneer met basilicum.

Wijnadvies

Het rozerood van het fruit sluit heerlijk aan bij het rozerood van Venetio Raboso rosato frizzante. Feestelijk ook, dat lichte ‘belletje'…

Voedingswaarde p.p.
Energie 255 kcal
Koolhydraten 60 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Framboos (93) Aardbei (120)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.