Overige video's

Basilicumsoep met kerrieroom en zalm

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de bosui en aardappelblokjes 2 minuten.
  2. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten.
  3. Voeg de basilicum en pesto toe en pureer alles tot een lichtgebonden soep.
  4. Verwarm de ovengrill voor. Klop de crème fraîche met de currypasta lobbig. Schenk de soep in 4 ovenvaste koppen of soepkommen. Schep de kerrieroom op de soep en zet deze 1-2 minuten onder de grill zodat de room licht kleurt.
  5. Verdeel de zalmreepjes er vlak voor het serveren over.

Variatie

Vervang de gerookte zalm door gerookte kipfilet.

Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.