Overige video's

Basilicum-olie

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
7 g

Bereiden

  1. Breng een laag water met zout aan de kook en blancheer de basilicum 30 seconden.
  2. Giet af en dep de basilicum tussen keukenpapier droog.
  3. Pureer de basilicum met de olie tot een fijne groene olie.
  4. Zeef dit door de doek of zeef boven een brandschone pot. De olie kan goed gekoeld circa 2 weken worden bewaard.
  5. Serveersuggestie: Lekker als basis voor een dressing of om vlees of vis mee te grillen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
50 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.