(39)

Basilicum-limoentaart
Basilicum-limoentaart
- 125 gram poedersuiker
- 40 gram blanke amandelen (gemalen)
- 1 ei (losgeklopt)
- 0.5 vanillestokje (merg eruit) of
- 0.5 theelepel vanille-essence
- 175 gram zachte boter
- 300 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- basilicumblaadje (om te garneren)
- 1 limoen (in schijfjes)
- 3 citroenen (rasp)
- 0.5 bosje basilicum (fijngehakt)
- 3 grote eieren
- 175 milliliter limoensap
- 150 gram suiker
- 200 gram boter
voor de vulling
Benodigdheden
- vershoudfolie
- lage taartvorm met ribbelrand
- bakpapier
- blindbakvulling
Tijden
- Bereidingstijd 40 minuten
- 150 minuten koelen
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Voorbereiden
Klop de poedersuiker met het amandelmeel, ei en vanillemerg door elkaar. Voeg de boter, bloem en een snuf zout toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een plak van, verpak in folie en laat 1 uur (of 1 dag) rusten in de koelkast.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150ºC. Vet de taartvorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 30-32 cm ø.
- Bekleed hiermee de taartvorm en druk het deeg bij de rand iets aan. Laat het deeg over de rand hangen. Bekleed met bakpapier, vul met de blindbakvulling en bak de bodem circa 12 minuten in het midden van de oven.
- Neem uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en snijd het overhangende deeg langs de rand van de vorm af. Bak de taartbodem nog 15-17 minuten verder in de oven.
- Meng voor de vulling de citroenrasp, fijngehakte basilicum en eieren in een pan met dikke bodem. Roer het limoensap en de suiker erdoor.
- Verwarm op een lage stand zonder te koken en roer tot het mengsel gebonden is. Laat afkoelen tot circa 45ºC.
- Voeg in één keer de boter toe en klop met een mixer tot een gladde crème. Zet deze vulling minimaal 1,5 uur in de koelkast.
- Vul de taartbodem ermee en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Garneer met blaadjes basilicum en limoenschijfjes.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 690 kcal |
Koolhydraten | 64 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 26 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019
Reviews
Corinne
15-01-2023
Ging niet helemaal goed hij mij…. De overlap deeg liet bij mij in de over al los en de rand zakte helemaal naar beneden en de vulling was nog erg vloeibaar en was echt maar een heel dun laagje op de deeg …. Niet echt een succes maar de smaak was wel lekker …
Taartenbakker
02-10-2022
Echt een top taart. Het deeg is ook erg fijn om mee te werken en het is zeker aan te raden om het een dag van te voren te maken zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. De taart wordt btw niet groen ;)
Corinne
15-01-2023
Ging niet helemaal goed hij mij…. De overlap deeg liet bij mij in de over al los en de rand zakte helemaal naar beneden en de vulling was nog erg vloeibaar en was echt maar een heel dun laagje op de deeg …. Niet echt een succes maar de smaak was wel lekker …
Lees meer
Taartenbakker
02-10-2022
Echt een top taart. Het deeg is ook erg fijn om mee te werken en het is zeker aan te raden om het een dag van te voren te maken zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. De taart wordt btw niet groen ;)
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 125 gram poedersuiker
- 40 gram blanke amandelen (gemalen)
- 1 ei (losgeklopt)
- 0.5 vanillestokje (merg eruit) of
- 0.5 theelepel vanille-essence
- 175 gram zachte boter
- 300 gram bloem en
- bloem (om te bestuiven)
- basilicumblaadje (om te garneren)
- 1 limoen (in schijfjes)
- 3 citroenen (rasp)
- 0.5 bosje basilicum (fijngehakt)
- 3 grote eieren
- 175 milliliter limoensap
- 150 gram suiker
- 200 gram boter
voor de vulling
Benodigdheden
- vershoudfolie
- lage taartvorm met ribbelrand
- bakpapier
- blindbakvulling
Tijden
- Bereidingstijd 40 minuten
- 150 minuten koelen
Voorbereiden
Klop de poedersuiker met het amandelmeel, ei en vanillemerg door elkaar. Voeg de boter, bloem en een snuf zout toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm er een plak van, verpak in folie en laat 1 uur (of 1 dag) rusten in de koelkast.
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 150ºC. Vet de taartvorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een cirkel van 30-32 cm ø.
- Bekleed hiermee de taartvorm en druk het deeg bij de rand iets aan. Laat het deeg over de rand hangen. Bekleed met bakpapier, vul met de blindbakvulling en bak de bodem circa 12 minuten in het midden van de oven.
- Neem uit de oven, verwijder het bakpapier en de blindbakvulling en snijd het overhangende deeg langs de rand van de vorm af. Bak de taartbodem nog 15-17 minuten verder in de oven.
- Meng voor de vulling de citroenrasp, fijngehakte basilicum en eieren in een pan met dikke bodem. Roer het limoensap en de suiker erdoor.
- Verwarm op een lage stand zonder te koken en roer tot het mengsel gebonden is. Laat afkoelen tot circa 45ºC.
- Voeg in één keer de boter toe en klop met een mixer tot een gladde crème. Zet deze vulling minimaal 1,5 uur in de koelkast.
- Vul de taartbodem ermee en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel. Garneer met blaadjes basilicum en limoenschijfjes.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Corinne
15-01-2023
Ging niet helemaal goed hij mij…. De overlap deeg liet bij mij in de over al los en de rand zakte helemaal naar beneden en de vulling was nog erg vloeibaar en was echt maar een heel dun laagje op de deeg …. Niet echt een succes maar de smaak was wel lekker …
Taartenbakker
02-10-2022
Echt een top taart. Het deeg is ook erg fijn om mee te werken en het is zeker aan te raden om het een dag van te voren te maken zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. De taart wordt btw niet groen ;)
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 690 kcal |
Koolhydraten | 64 g |
Eiwit | 10 g |
Vet Waarvan verzadigd |
44 g 26 g |
Vezels | 2 g |
Zout | 0,2 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 9 van 2019