Overige video's

Barbecuesalade van zoete aardappel met frisse kwarksaus
Barbecuesalade van zoete aardappel met frisse kwarksaus
(3)

Barbecuesalade van zoete aardappel met frisse kwarksaus

Heerlijk, die lange zomerdagen. Buiten leven en buiten eten. Wat past daar beter bij dan lichte, zomerse gerechten? Zoals deze verse groenten, gecombineerd met de frisse smaak van kwark.
Categorie hoofdgerecht, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 7 g
Zout 0,6 g

Voorbereiden

Steek de barbecue aan. Stoom of kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd ze in de lengte door.

Bereiden

  1. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in dikke plakken. Meng de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bestrijk de zoete aardappel, paprika en courgette met olijfolie en rooster op het rooster van de hete barbecue om en om bruin en gaar. Laat op een schaal afkoelen tot lauwwarm.
  3. Schud de gegrilde groenten in een grote schaal om met de groene kruiden en artisjok. Verdeel over 4 grote borden. Schep een lepel kwarksaus erbij en serveer direct. Lekker met geroosterd pitabrood of platbrood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 37 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Vezels 7 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.