Overige video's

Barbecue-garnalencocktail
Barbecue-garnalencocktail
(1)

Barbecue-garnalencocktail

Deze spicy tomatensaus geeft weer net een andere twist aan de garnalencocktail: een stevige tegenhanger voor bij de rooksmaak van de gegrilde garnalen.
Categorie voorgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 120 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Steek de barbecue aan.

Bereiden

  1. Wrijf de garnalen in met de olijfolie en knoflook. Rijg de garnalen aan spiesen en rooster op de barbecue in circa 3 minuten gaar.
  2. Pureer intussen de tomaten met de pepersaus, worcestersaus, mierikswortel, paprika­ poeder en barbecuesaus. Giet deze saus in ondiepe cocktailglazen.
  3. Verdeel de garnalen met de kop naar beneden over de glazen, zodat ze net over de rand hangen. Zet de (korte) stengels bleekselderij erin.

Bereidingstip

Voeg voor een mildere smaak eventueel een beetje mayonaise toe aan de saus.

Wijnadvies

Schenk bij dit voorgerecht de verfrissende Jean Sablenay Sauvignon Blanc.

Voedingswaarde p.p.
Energie 120 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 1 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.