Overige video's

Banketletter met abrikozenspijs

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
13 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maal de abrikozen met de noten, sinaasappelrasp en de helft van het losgeklopte ei in de keukenmachine tot een soepele spijs. Maak er op een met bloem bestoven werkplank een lange rol van.
  2. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de randen goed aan. Leg de rol spijs erop en vouw het deeg eromheen.
  3. Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Kantel de rol zodat de naad naar onder ligt en vorm er een letter van.
  4. Bestrijk de letter met de rest van het ei en versier met een paar noten.
  5. Bak de letter in circa 30 minuten laag in de oven.
  6. Laat de banketletter op het bakpapier afkoelen tot lauw voordat hij wordt gegeten.

Bereidingstip

Vervang de walnoten eens door pecannoten.

Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 11 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
13 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.