Overige video's

Bananenbrood met speculaas en amandel
Bananenbrood met speculaas en amandel
(23)

Bananenbrood met speculaas en amandel

Iedereen kan bakken! Ben je op zoek naar een recept voor bananenbrood, maar wil je eens wat anders dan je standaard recept? Ga dan voor dit feestelijke, herfstige bananenbrood.
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,6 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Pel de bananen en pureer in een keukenmachine met de dadels, eieren, melk en honing. Meng het bakmeel met de kaneel en koekkruiden. Voeg het bananenmengsel eraan toe en roer tot een glad beslag. Schep de amandelen erdoor.
  2. Vul de vorm met het beslag en bak het bananenbrood 35-40 minuten in het midden van de oven. Controleer met een satéprikker: als deze er schoon uit komt is het bananenbrood gaar. Laat afkoelen in de oven.
  3. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan. Meng de ingrediënten voor het glazuur. Strijk het glazuur over de cake en bestrooi met het amandelschaafsel en de speculaaskruimels. Laat het glazuur drogen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.