Overige video's

Balsamico-uien met rozemarijn en parmezaan

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (338)

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in water.
  2. Snijd de uien in plakken van circa 1,5 cm dik (zorg dat de plakken niet uit elkaar vallen in losse ringen). Spies de plakken ui zo op satéprikkers dat alle binnenste lagen ook goed vastzitten en bestrijk de ui met de helft van de olie en de helft van de azijn.
  3. Leg de rozemarijn op de spiesjes en rooster 8 minuten op de barbecue. Gaar niet direct boven de hete kolen, anders verbrandt de ui.
  4. Keer de spiesjes om en rooster weer 8 minuten. Bestrijk met de rest van de olie en azijn en keer de spiesjes weer om. Verwijder de takjes rozemarijn en rooster nogmaals 3-5 minuten aan beide kanten.
  5. Leg zodra de uien goed gekleurd zijn de spiesjes op een bord en bestrooi met de kaas.

Bereidingstip

Zorg ervoor dat de uienspiesjes niet direct boven de gloeiende kolen garen. Wat langzamer en op lagere temperatuur grillen zorgt ervoor dat de uien van dit recept lekker gaan karamelliseren in plaats van dat ze verbranden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 140 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
11 g
2 g
Vezels 2 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Parmezaanse kaas (338)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.