Overige video's

Balinese eieren met nasi

Deze Balinese eieren zijn ook bekend onder de authentieke naam ‘telor boemboe bali’. Een klassiek Indisch gerecht van gekookte eieren in een chilisaus. Serveer met nasi, eet smakelijk!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat afkoelen. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel er koud water over en pel ze.
  2. Verhit de olie in een wok en bak hierin de eieren rondom lichtbruin. Schep de eieren uit de wok. Giet de olie uit de wok en bewaar. Voeg weer 2 eetlepels van de olie toe aan de wok en fruit hierin de sjalotjes en knoflook.
  3. Voeg de tomatenblokjes met sap, de chilisaus en ketjap toe en verwarm mee. Leg de eieren erin en stoof zachtjes 10-12 minuten.
  4. Bak intussen de rijst met de boemboe in de rest van de olie. Serveer met de eieren en bestrooi met de seroendeng, koriander en bosui.

Bereidingstip

Vervang de rijst in dit recept door eiermie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 825 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
48 g
16 g
Vezels 2 g
Zout 1,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.