Overige video's

Bakso soep

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
11 g

Bereiden

  1. Breng de bouillon aan de kook met de kipfilet.
  2. Hak 2 teentjes knoflook fijn en houd ze apart. Pureer de rest van de knoflook met de gember en voeg deze puree toe aan de bouillon. Kook zachtjes circa 10 minuten.
  3. Giet kokend water over de mihoen en laat 3-4 minuten wellen. Giet af, spoel er koud water over en houd apart.
  4. Verhit de wokolie en roerbak hierin de tofu 1-2 minuten. Houd apart.
  5. Kneed het gehakt met de overige knoflook, ketjap, sambal, wortel, prei, bloem, ei, zout en peper. Vorm er balletjes van circa 2 cm van en gaar ze 4-5 minuten in de bouillon. Schep de taugé erdoor.
  6. Verdeel de mihoen en tofu over kommen en schep de bouillon erop.
  7. Bestrooi met de selderij en uitjes.

Bereidingstip

Vervang de prei in de gehaktballetjes door 2 gesnipperde sjalotjes.

Voeg vlak voor het serveren smalle reepjes ijsbergsla toe aan de soep.

Voedingswaarde p.p.
Energie 615 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 43 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.