Bakken zonder suiker

Bakken zonder suiker

Lekkere bakrecepten zonder suiker

Zet jij meteen de suikerpot klaar wanneer je iets zoets gaat bereiden? Dat hoeft helemaal niet, want deze baksels en toetjes zijn al zoet genoeg van zich­ zelf. Zo geniet je ook zonder toe­gevoegde suikers van dit lekkers! Bekijk hier lekkere bakrecepten zonder toegevoegd suiker.

Bakken zonder suiker: zo doe je dat

Suiker is een belangrijk onderdeel om je baksels tot een succes te maken. Suiker speelt namelijk een belangrijke rol in de textuur van het gebak. In koekjes bijvoorbeeld draagt het bij aan de knapperigheid en in een cake zorgt suiker ervoor dat het lekker smeuïg wordt. Maar niet voor elk bak-recept heb je altijd geraffineerde suiker nodig. Fruit bevat natuurlijk ook suikers! Zo kun je in sommige recepten kristal- of basterdsuiker vervangen door gedroogd fruit zoals dadels en abrikozen, appelmoes of -stroop, of bijvoorbeeld bananen zoals in bananenbrood. Zo bak je eenvoudig minder zoet, door geen extra suiker toe te voegen bij het bakken.

Ontdek onze recepten zonder suiker

Wil je geen toegevoegde suikers eten, maar toch genieten van een lekker zoet baksel? Probeer dan eens dit bananenbrood zonder suiker, havermoutkoekjes zonder suiker of deze wortel-koekjes zonder suiker. Deze recepten bewijzen dubbel en dwars dat zoete baksels niet altijd een flinke schep toegevoegde suiker, zoals basterdsuiker of kristalsuiker, hoeven te bevatten. Wist je trouwens dat als je compleet suikervrij wil eten, je geen fruit, zuivel, granen en sommige groenten niet kan eten? Zelfs als je gezond eet, krijg je dus suiker binnen. Maar dat is helemaal niet erg, je lichaam heeft het nodig.

Nagerechten
Nagerechten

Altijd nog een gaatje overhouden na het hoofdgerecht, want: toetjes!

Lekkere nagerechten
Lekker bakken!
Lekker bakken!

Bakkers klaar, bakken maar!

Fijne bakrecepten