Wafels maken

Wafels maken

Simpele en lekkere wafel recepten

We mogen dan wel beter zijn in voetbal, de gouden beker voor wafels bakken gaat toch echt naar de Belgen. Er gaat niets boven zo’n verse, warme wafel met een toef slagroom en kersen. Van Brusselse tot Luikse wafels: wij verzamelen de lekkerste wafelrecepten voor je. Tijd om je wafelijzer uit de kast te pakken. Maar let op, verder scrollen is op eigen risico!

Zelf wafels maken: dé tips en tricks

Zelf wafels maken is ontzettend leuk en makkelijker dan je denkt. De basisingrediënten die je nodig hebt, heb je vaak al in huis: bloem, suiker, eieren, melk en boter. Voordat je begint met bakken is geduld een schone zaak… Een van de belangrijkste redenen dat je wafels mislukken, is namelijk omdat je ijzer niet heet genoeg is. We willen het wafelijzer heet, heter, heetst! Als het ijzer niet heet genoeg is, zal het beslag niet krokant worden. Zorg ervoor dat het wafelijzer goed is ingevet voordat je begint met bakken, anders blijft het beslag eraan plakken. Waar wacht je nog op? Zoek een lekker wafel recept op en bak die heerlijke wafels zelf thuis!

Basisrecept: zelf wafels maken

De lekkerste wafelrecepten

Er is geen betere traktatie dan een warme, versgebakken wafel. Er zijn verschillende soorten wafels, maar de twee bekendste zijn toch wel de Brusselse en Luikse wafels. Het geheim van een perfecte Brusselse wafel is het toevoegen van een beetje vanille-extract aan het deeg. Het resultaat is een wafel die heerlijk luchtig en zacht is van binnen en knapperig van buiten. Traditioneel worden Brusselse wafels geserveerd met poedersuiker en slagroom. De Luikse wafel is iets anders dan zijn Brusselse tegenhanger. Het geheime ingrediënt? Parelsuiker! Deze kleine suikerklontjes smelten in de wafel tijdens het bakken en geven de Luikse wafel zijn karakteristieke krokante en gekarameliseerde textuur. Luikse wafels worden vaak geserveerd met warme kersen en slagroom. Varieer door wafels met toppings te kiezen die jij lekker vindt! Rood fruit is natuurlijk altijd een goed idee, maar denk ook aan banaan, chocolade, noten of jam.

Ook lekker: pannenkoeken recepten en wentelteefjes recepten.

De lekkerste appeltaarten
De lekkerste appeltaarten

Zin om te bakken?

Bakken maar!
Chocolade
Chocolade

Liefde gaat door de maag...

Bekijk onze special