speculaas bakken recept

Speculaas recepten

Zelfgemaakt het allerlekkerst

Bij speculaas denken we aan Sinterklaas en de gezellige decembermaand. Tegenwoordig worden speculaasjes echter het hele jaar door verkocht in de supermarkt en is het een geliefd koekje bij de koffie of als bodem van een cheesecake. Ook speculaaskruiden zijn onmisbaar geworden in het keukenkastje. Deze specerijen zorgen voor een heerlijke warme smaak en doen het goed in onder andere gebak, taart bakken en stoofschotels. Wij zetten de lekkerste speculaas recepten voor je op een rij.

Speculaasbrokken

speculaasbrokken maken recept

Zin om koekjes te bakken? Speculaasbrokken zijn altijd goed, het hele jaar door! Breek de koeken nonchalant in stukken of serveer op een stapel. Succes gegarandeerd! Je kunt gaan voor de traditionele speculaasbrokken, maar wat dacht je van speculaasbrokken met een chocoladestukjes?

Tip: spelt-speculaasbrokken

Speculaas met Sinterklaas

speculaas bakken voor sinterklaas

Een typische lekkernij met Sinterklaas is speculaas. Maar waarom eigenlijk? Speculaas is ontstaan vanuit een ritueel om koek te bakken en te offeren aan de goden. De koek kreeg de vorm van de bisschop van Myra, Sinterklaas dus. Ook leuk om te weten: vroeger lieten jongens hun interesse voor een meisje zien door een speculaaspop voor ze te bakken. Tegenwoordig kunnen we – gelukkig! – het hele jaar door genieten van speculaas.

Sinterklaas recepten
Pakjesavond
Pakjesavond

Lekkers voor bij de cadeaus

Meer sintrecepten
Koken met kids
Koken met kids

Met je kind samen koken is leuk, gezellig en leerzaam!

Probeer het ook