Soesjes recepten

Soesjes recepten

Soesjes: pure verwennerij

Soesjes vallen altijd in de smaak, bij groot en klein! Het ziet er super feestelijk uit als je ze opstapelt. Een soezentoren is een echte eyecatcher op je feest! Het bekendst zijn natuurlijk de slagroomsoesjes, maar ook erg lekker: met chocolade, karamel of juist met een hartige vulling, zoals zalmmousse. Als je gaat voor de slagroomsoesjes, is het handig om een blaadje opgeloste gelatine door het roommengsel te kloppen. Zo blijven de soesjes lekker stevig.

Hartige en zoete soesjes

hartige soesjes

Soesjes op tafel betekent maar één ding: feest! Wil je eens wat anders serveren dan een taart recept, koekjes, cupcakes of klein gebak? Soesjes is je antwoord. Je kunt soesjes zowel zoet als hartig maken. Soesjes met chocolade en muisjes bijvoorbeeld voor een babyborrel of kraamvisite. Strooi een flinke laag muisjes op een bordje of in een bakje. Neem de soesjes uit de vriezer en doop de bovenkant van de soesjes in de gesmolten chocolade. Doop de soesjes daarna in de muisjes. Maar je kunt ook hartige soesjes maken, met bijvoorbeeld een vulling van zalm en crème fraîche.

 

Voorkom inzakken en bewaartips

Hoe kan het dat soezen inzakken? Heb je soezen gemaakt en zakken ze in? Dan zijn ze waarschijnlijk nog niet gaar genoeg. Soezen moeten helemaal goudbruin zijn, dus ook de plooien die vaak nog wat lichter van kleur zijn. Haal je de soezen uit de oven als die plooien nog niet goudbruin zijn, dan zijn dat de zwakke plekken waardoor de soezen inzakken.

Heb je soesjes over? Dan kun je deze invriezen in plastic folie. Het ontdooien duurt slechts enkele minuten. Om ze opnieuw krokant te maken, plaats je ze enkele minuten terug in een hete oven. Handig als je (onverwacht) visite krijgt!

Chocolade
Chocolade

Liefde gaat door de maag...

Bekijk onze special
De lekkerste appeltaarten
De lekkerste appeltaarten

Zin om te bakken?

Bakken maar!