scones

Scones recepten

Voor de high tea of feestelijke brunch

Scones horen bij een high tea – of zoals ze in Engeland zeggen: de afternoon tea – maar ze zijn ook ontzettend feestelijk om te maken voor een feestelijke brunch. Tijdens feestdagen zoals Kerst en Pasen zijn deze zoetigheden onmisbaar! Serveer met jam en clotted cream en het is gegarandeerd feest aan tafel.

Zelf scones maken

scones maken

Het ultieme high tea recept? Scones natuurlijk! Scones met clotted cream horen bij een high tea en het is heel makkelijk om zelf scones te maken. Scones zijn van origine Schotse broodjes, die vroeger ‘scons’ werden genoemd. Traditioneel eet je scones met clotted cream, maar scones zijn ook erg lekker met zelfgemaakte jam. Wil jij eens wat anders dan de traditionele scones? Ga dan voor de zalmscones met mierikswortel. Lekker!

Tip: scones met gedroogd fruit

Scones bewaren

scones bewaren

Scones zijn natuurlijk het lekkerst als je ze net hebt gebakken. Heb je scones over en wil je scones bewaren? Verpak ze dan in een luchtdichte verpakking en bewaar ze buiten de koelkast. Dan kun je de volgende dag nog genieten van de scones. Tip: verwarm de scones dan een paar minuten in de oven op 180 graden. Wil je scones invriezen? Dat kan ook. Haal de scones dan de avond van tevoren uit de diepvries en laat ze rustig ontdooien. Even in de oven en genieten maar!

Lekkere gebakjes
Lekkere gebakjes

Bakkers klaar, bakken maar!

Klik hier en maak ze ook
De lekkerste cheesecakes
De lekkerste cheesecakes

Die wil je proeven!

Bakken maar