Pizza recepten

Pizza recepten

De lekkerste pizza's bak je zelf!

Pizza, wie lust deze Italiaanse klassieker nou niet? Met een dunne of dikke bodem, tomatensaus of ‘bianca’ of vouw hem eens dubbel tot pizza calzone: de mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je zelf pizza maakt. Pizza is het ultieme comfort eten. Stook je oven op en genieten maar!

Pizza zelf maken

zelf pizza maken

Zelf pizza maken is één groot feest. Je kunt ervoor kiezen om de pizzabodem zelf te maken, of een kant-en-klare bodem te beleggen (handig als je snel aan tafel wil). Wat je ook doet: je maakt de pizza zo lekker als je zelf wil, met jouw favoriete ingrediënten! Houd er rekening mee tijdens het beleggen van de pizza dat je de pizza niet te dik belegt. Op deze manier zorg je ervoor dat de bodem lekker knapperig blijft.

Pizza opwarmen

pizza opwarmen

Afgebakken pizza (zelfgemaakt of kant-en-klaar) kun je in een afgesloten bak 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je de pizza opnieuw opwarmen? Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de pizza ongeveer 5 minuten. Zit er pizza op de kaas? Wacht dan tot deze gesmolten is, dat is extra lekker. Je kunt afgebakken pizza in de vriezer bewaren, maar daar wordt hij niet lekkerder van.

Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Puur Italiaans
Puur Italiaans

Deze Italiaanse gerechten zet je binnen 20 minuten op tafel!

Bekijk ze allemaal