Pizza recepten

Pizza recepten

De lekkerste pizza's bak je zelf!

Pizza en pasta, wie lust deze Italiaanse klassiekers nou niet? Met een dunne of dikke bodem, tomatensaus of ‘bianca’ of vouw hem eens dubbel tot pizza calzone: de mogelijkheden zijn eindeloos wanneer je zelf pizza maakt. Pizza is het ultieme comfort eten. Stook je oven op en genieten maar!

Pizza zelf maken

zelf pizza maken

Zelf pizza maken is één groot feest. Je kunt ervoor kiezen om de pizzabodem zelf te maken met pizzadeeg, of een kant-en-klare bodem te beleggen (handig als je snel aan tafel wil). Wat je ook doet: je maakt de pizza zo lekker als je zelf wil, met jouw favoriete ingrediënten! Houd er rekening mee tijdens het beleggen van de pizza dat je de pizza niet te dik belegt. Op deze manier zorg je ervoor dat de bodem lekker knapperig blijft.

Zin in een ander gerecht uit de Italiaanse keuken? Probeer eens zelfgemaakte cannelloni of lasagne.

Pizza opwarmen

pizza opwarmen

Afgebakken pizza (zelfgemaakt of kant-en-klaar) kun je in een afgesloten bak 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je de pizza opnieuw opwarmen? Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de pizza ongeveer 5 minuten. Zit er kaas op de pizza? Wacht dan tot deze gesmolten is, dat is extra lekker. Je kunt afgebakken pizza in de vriezer bewaren, maar daar wordt hij niet lekkerder van.

Probeer ook eens een flammkuchen recept of een plaattaart recept, een oven recept om je vingers bij af te likken.

Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's
Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal