Pavlova recepten

Pavlova recepten

Inspiratie voor een feestelijk dessert

Pavlova is zo’n klassiek dessert dat niet in je receptenboek mag ontbreken. Lekker luchtig, knapperig en makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens hartstikke feestelijk uit. Met verschillende toppings, zoals aardbeien, framozen, granaatappel, vijgen of citroen kun je lekker variëren. Pavlova is het perfecte nagerecht om te serveren als je gasten over de vloer krijgt, want je kunt dit nagerecht makkelijk van tevoren maken. Op zoek naar lekkere pavlova recepten om zelf te maken? Laat je inspireren en bekijk hier makkelijke pavlova recepten.

Wat is pavlova?

pavlova

Pavlova is een taart gemaakt van meringue en is een recept met ei. De taart wordt namelijk gemaakt door eiwit stijf te kloppen en er vervolgens suiker, azijn, maizena en vanille aan toe te voegen. Het geheel wordt langzaam in de oven gebakken en daarna versierd met slagroom en vers fruit, zoals rood fruit, kiwi of passievruchten. Pavlova is vernoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Dit dessert zou gemaakt zijn ter ere van de ballerina tijdens haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 1920. De taart wordt in beide landen beschouwd als nationaal pronkstuk en wordt tijdens de feestdagen veel gegeten.

Welke toppings voor pavlova?

pavlova

Wil je pavlova maken, maar ben je op zoek naar inspiratie voor welke toppings je kunt gebruiken? Hier zetten we ingrediënten op een rij die je als topping kunt gebruiken op dit schuimtoetje. Op de slagroom kun je de volgende ingrediënten gebruiken: aardbeien, frambozen, passievrucht, pistache, bosbessen, perzik, bessen, granaatappel, vijgen, cranberries, citroen, druiven, chocolade, bramen, gestoofde peer, sinaasappel, banaan, honing, munt, hazelnoten. Experimenteer met de ingrediënten die jij lekker vindt en zorg voor een spectaculair toetje op tafel!

Nagerechten
Nagerechten

Altijd nog een gaatje overhouden na het hoofdgerecht, want: toetjes!

Lekkere nagerechten
IJs recepten
IJs recepten

Zelf ijs maken in een handomdraai

Aan de slag